16 Aralık 2013 Pazartesi

Bonsai Ağaçlarının Kış Bakımı

Kış Zamanı Bonsai Ağaçlarının Korunması
Doğada ağaçlar sık sık -10 derece sıcaklığa maruz kalır. Bu ağaçların kökleri yer altında çok derinde oldukları için donma problemi yaşamazlar.
Soğuk bölgelerde yaşayanlar, kış boyunca Bonsai ağaçlarını,  iç mekanda ya da mümkünse serada tutmalılar; sığ saksılarda kökler kolayca donabilir ! Ağaçları seraya veya iç mekana koyamadığınız durumlarda ağacınızı ve saksısını örtü ile kaplayarak sıcak tutmaya çalışabilirsiniz. Yarı tropikal ya da tropikal iklimi olan bir bölgede yaşıyorsanız, ağaçlarınızı korunmasız bırakabilirsiniz.
Uyku dönemindeyken, ağaçların, uzun süreli yüksek sıcaklıklara maruz kalmalarına izin vermeyin (örneğin; güneşli günlerde sıcaklık yükseldiğinde seranın kapılarını/ pencerelerini açın). Aksi takdirde uyku döneminden çıkmalarına neden olabilir. Bir kez uyanır ve tekrar soğuk alırlarsa, kendilerini koruyamazlar ve yeni çıkan tomurcuklar ölür.
Kış döneminde ağaçlarınızı yakından gözlemleyin. Toprak kuruyunca sulayın. Ağaçlar uyku döneminde fazla su tüketmezler; bu yüzden çok sık sulama yapmayın. Ağaçlarınızı düzenli olarak hastalık ve zararlı böcekler için kontrol edin. Baharda ağaçlarınızı tekrar dış mekana koyabilirsiniz ama geç donlara karşı dikkatli olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder